„Михољски сусрети села“ Ушће, 6. новембар 2021.

Упркос лошим времнским условима, а у сарадњи са ОШ „Милун Ивановић“, спортски део манифестације „Михољски сусрети села“ одржан је у сали. Екипе су се такмичиле у малом фудбалу, шутирању тројки и надвлачењу конопца. Такмичење су судили Триван Миле, Радосављевић Бобан и Пешић Дејан. У малом фудбалу, треће место заузела је екипа Новака Планојевића, друго екипа Петра Видојевића, а првопласирана је екипа Уроша Пешића. У надвлачењу конопца, треће место освојила је екипа Матеје Ерца, друго екипа Николе Пешића, а првопласирана је екипа Николе Петровића. Треће место у шутирању тројки освојио је Владица Божић, друго Владимир Милошевић, а најбољи је био Јаков Ерац.

У 16 сати, у Великој сали Дома културе приређен је заједнички концерт извођачких ансамбала и певачких група, приликом кога је стручни жири у саставу: Првановић Дејан, Балтић Урош и Лазаревић Марко оцењивао најлепшу народну ношњу, изворно певање и најлепшу кореографију.

Треће место у изворном певању освојио је солиста Иван Жарчанин из Жарча, друго место певачка група КУД-а „Чукојевац“ из Чукојевца, а прво место певачка група Центра за културу „Жича“ из Жиче. Трећепласирани најбољи фолклорни ансамбл је ансамбл КУД-а „Студеница“ из Ушћа, друго место освојио је КУД „Чукојевац“ из Чукојевца, а прво место заузео је КУД „Опланићи“ из Опланића.

У категорији најлепше народне ношње, треће место припало је КУД-у „Опланићи“, друго КЦ „Самаила“ из Самаила, а прво КУД-у „Студеница“.За све категорије награда је пехар и захвалница за учешће на манифестацији.

На крају овог прелепог дружења проглашен је и свеукупни победник манифестације, а то је ове године село Опланићи.

Scroll to Top