Михољски сусрети села 2021

У Ушћу је 5.11.2021. године свечано отворена манифестација „Михољски сусрети села“, која се финансира бесповратним средствима Министарства за бригу о селу. На изложби рукотворина у холу Дома посетиоци су могли да виде умећа представника Ушћа, Студенице, Полумира, Гокчанице, Врбе, Роћевића и Жарча. Након најаве директорке Дома, манифестацију је свечано отворио Иван Жарчанин, вокални солиста КУД-а „Студеница“, песмом „Запевала сојка птица“. После њега, сплетом народних кола на хармоници представио се и млади виртоуз Вељко Алексић. Затим је Иван Жарчанин отпевао песму „Удаде се, јагодо“,после које је уследило проглашење победника у дисциплинама „Најлепши штанд“ и „Најбоља рукотворина“.

У категорији „Најлепши штанд“, треће место освојила је екипа жена из Студенице, друго место екипа жена из Врбе и Опланића, а прво место припало је Милени Медаровић из Гокчанице.

У категорији „Најбоља рукотворина“ треће место освојила је Силвана Поповић из Ушћа, која прави дивне сапуне и мелеме, друго место припало је Биљани Радичевић из Полумира која производи мед и разне друге производе на бази прополиса, а прво место освојио је Иван Жарчанин из Жарча, за предмете рађене техником дубореза.

Најмлађи чланови КУД-а „Студеница“ су се представили играма из Шумадије, после чега су присутни у сали позвани да се и сутра окупе у још већем броју, јер је у 12 часова надметање у спортским дисциплинама (мали фудбал, шутирање тројки, надвлачење конопца), а у 16 часова заједнички концерт извођачких ансамбала, певачких група и солиста у Дому.

Изложба рукотворина је заокупљала пажњу посетилаца и по завршетку програма, што нам улива наду да ћемо и следеће године имати више посетилаца, а и више излагача.

Scroll to Top