„Ушћанско лето 2023“ за памћење

Доделом пехара и плакета завршено је овогодишње „Ушћанско лето 2023“ у Ушћу. Ова веома значајна манифестација за наше место почела је 14. јула и сваке вечери на теренима ОШ „Милун Ивановић“ окупљала је велики број мештана и посетилаца. Поред комшијског дербија у фудбалу, организовано је и спортско такмичење „Летња лига у малом фудбалу“. Спортски дух, фер и коректна игра, али и суђење, били су присутни све до проглашења победника. Наши суграђани су се надметали и у надвлачењу конопца, што је такође протекло у фер и веселој атмосфери. Финално вече је, очекивано, било најпосећеније. Борба за освајање првог места и додела награда одувек су биле најинтересантније. Треће место ове године припало је екипи мотела „Радочело“ из Милића, друго место освојила је екипа производње палета „Миран сан“ из Новог Пазара, а шампион турнира је екипа кафе паба „Матине“ из Ушћа. Директорка је победничкој екипи уручила пехар и чек у износу од 200.000 динара. Завршницу турнира забележила је и Регионална телевизија Краљево – прилог на линку: https://www.youtube.com/watch?v=yd_qT2XRwZo

 

Како је „Ушћанско лето 2023“ културно спортска манифестација, то смо ове године имали несвакидашњу прилику да уживамо у разним концертима. Дуго ће се памтити вече фолклора, на коме су, поред нашег КУД-а „Студеница“ наступили и ансамбли из Мексика, Чилеа и Колумбије. Љубитеље рок звука обрадовали смо чувеним рок бендовима из окружења, а популарни „Локо бенд“ из Рашке је целовечерњим концертом заокружио забавни део манифестације.

Све у свему, било је „Ушћанско лето 2023“ лето за памћење. Обећавамо да ћемо се следеће године дружити на истом месту са још занимљивијим садржајима.

Scroll to Top