Дејан Алексић и Милоје Радовић на обележавању 60 година постојања библиотеке у Ушћу

Дружењем истакнутих краљевачких песника са најмлађим члановима, библиотека Дома културе „Студеница“ обележила је значајан јубилеј – 60 година постојања у Ушћу и 40 година постојања огранка у Студеници. Овом програму, који за циљ има да популаризује књигу и читање, присуствовали су ученици ОШ „Милун Ивановић“ из Ушћа и ОШ „Стефан Немања“ из Студенице.

Присутне у сали најпре је поздравила директорка Дома Анђелија Стефановић, а затим су ученици ОШ „Милун Ивановић“ из Ушћа рецитовали познате стихове наших гостију. Након тога песници су, читајући своје стихове, интерактивно комуницирали са децом кроз низ питалица и загонетки. Присутни малишани су били одушевљени што им се указала прилика да разговарају са песницима чије стваралаштво познају из својих лектира.

Дејан Алексић је рођен и живи у Краљеву. Сматра се наследником Душка Радовића, Драгана Лукића и Љубивоја Ршумовића. Посебно је афирмисан као књижевник за децу. Заступљен је у читанкама и обавезној лектири за основну школу. Добитник је многих значајних награда и признања, а његова поезија превођена је на десетак европских језика.

Милоје Радовић такође пише за децу и добитник је више књижевних награда. Промотер је библиотечког рада, књига и читања. Написао је више збирки песама за децу. Превођен је на енглески, руски, македонски и бугарски језик. Његове песме заступљене су у бројним домаћим и страним антологијама, као и у изборној лектири за основну школу.

Scroll to Top